OBVESTILO O SOFINANCIRANJU PROJEKTA

09 March 2018 0Comment

Razvoj elektronskega sistema za nadzor in krmiljenje letalskega motorja z notranjim izgorevanjem

 

Podjetje Kanardia d.o.o. je uspešno kandidiralo na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo – Spodbude za raziskovalno razvojne projekte 2 – in prejelo nepovratna sredstva za izvedbo projekta z nazivom »Elektronski sistem za nadzor in krmiljenje letalskega motorja z notranjim izgorevanjem«. Le-ta je uvrščen v okvir prednostnega področja »Mobilnost«.

Projekt RRI je usmerjen v razvoj visoko inovativnega produkta, ki bo predstavljal izrazit preskok v tehnologiji in delovanju motorjev z notranjim zgorevanjem v letalski industriji. Cilj je izdelati elektronski sistem za nadzor in krmiljenje letalskega motorja z notranjim izgorevanjem), ki bo sicer ohranjal posebnosti letalskega motorja (dvojni vžig in samozadostnost), a hkrati izboljšal njegovo delovanje, predvsem z doseganjem višjih izkoristkov, večje moči, manjših emisij ter večje varnosti.

Rezultat projekta je razvit integriran elektronski sistem za nadzor in krmiljenje letalskega motorja z notranjim izgorevanjem.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 125.226,19€.

www.eu-skladi.si

skrbnik